Foreningen ønsket å igangsette en hjelpestasjon for skrofuløse barn. Kommunen stilte med gratis husvære og i november 1925 kunne sanitetsforeningen ta imot de første barna. Samme året satte de også i gang med skolebarnsundersøkelse.
Hjelpestasjonen ble kjernen i Sanitetsforeningens virksomhet. Med eget lokale ble arbeidet lettere og mer rutinert. Herfra arbeidet sanitetssøsteren, det ble utdelt melk og klær til syke og de hadde en plass å holde sine arbeidsmøter hvor tøy og sanitetsmateriell ble sydd opp.
I distriktslegens medisinalberetning fra 1925 ble det skrevet:
Allerede året etter var antallet barn steget til det dobbelte.
Hver lillejulaften arrangerte sanitetskvinnene juletrefest for hjelpestasjonens barn. I årsberetningen fra 1927 fortalte de:
På 1930-tallet var det stor arbeidsledighet i byen, dårlige tider og utbredt fattigdom blant de fleste. Sanitetsforeningen begynte da med å tilby barna et måltid i løpet av skoledagen. Det var viktig at barna fikk litt ekstra næring i kroppen. I 1936 vekker Oslo-frokosten interesse blant sanitetsforeningene i Finnmark. Hvorvidt barna fikk full Oslo-frokost i Hammerfest finnes det ingen kilder på, men i beretningen fra 1938 står det: